BØKER 2017-08-08T15:17:29+00:00

Yoga Sutra

Vårens vakreste yogabok er her. Gjennom sine kunstneriske tolkninger søker Hanne Tharaldsen å gi oss en visuell opplevelse av yoga og inspirere til refleksjon. Den originale teksten på sanskrit er oversatt til norsk av Karin Mæland. Boken har potensiale til å endre din oppfatning av yoga, ditt bilde av verden – og ikke minst ditt forhold til deg selv.

Yoga Sutra er både en kunstbok, en filosofisk tekst, og et utgangspunkt for meditasjon.

Hanne Tharaldesen skal ha separatutstilling i Galleri Soon med bilder fra boken i 26.aug – 17 sept.

Boken er å få kjøpt i galleriet allerede nå. Kom gjerne innom å ta en titt i boken….

Pris Kr. 399.-

Kunst Magi

Til hvert kapittel hører det også med en filosofidel, kuriositeter og en kunstoppgave. Her kan du lage action painting slik som maleren Poilock gjorde, eller din egen mosaikk. Denne boken heier på kreative barn og voksne, leken og oppdagelsen – og på veien oppstår det en fin stund mellom voksne og barn.

En perkekt gave til alle barn og voksne !

Forfatter: Björg Thorhallsdottir; Torstensen, Mette Dybwad

Brothers

Fotograf Elin Høyland har fotografert to gamle brødre i Vågå som er blitt til boka «Brothers». 

Boka er utgitt på det engelske forlaget Dewi Lewis, et eksklusivt forlag som bare gir ut ca 20 fotobøker i året. Elin Høyland er til daglig fotograf i Dagens Næringsliv, og hun tok de første bildene av brødrene Harald og Mathias Ramen som del av et egetinitiert prosjekt i 2001. Gjennom 45 bilder i sorthvitt skildrer hun de to brødrene som bodde sammen hele livet på et lite småbruk utenfor Vågåmo. I dag er begge brødrene døde.

Tekst: Fotografi – Morten M. Løberg

www.elinhoyland.com

Grøt på ville veier

Endelig massevis av herlige grøtoppskrifter – flest nye og noen tradisjonelle – samlet mellom to permer! Grøt handler om så mye mer enn havregrøt og risgrøt – det handler om gode smaker, barndomsminner, omtanke, det nære – om norsk tradisjonsmat, så vel som nye og spennende grøter som kjøleskapsgrøt og quinoagrøt.

Forfattere: Hanne Buxrud, Sunniva Dring, Per Sollerman og Ann Kristin Wang

Les mer: www.grotpavilleveier.no

Pris Kr. 350.-

Brother – Sister

Den boken forteller historien om Edvard og Bergit Bjelland som vokste opp på en liten gård i en avsidesliggende del av sørvestlandet. De to levde svært forskjellige liv bare noen få meter fra hverandre.

Edvard Bjelland er fjerde generasjon i sin familie på gården. Han holdt i sin tid hester, kuer, griser, høner og over hundre sauer og bodde alene i årevis. Bergit flyttet tilbake til våningshuset med Edvard etter å ha bodd flere år i Stavanger. På slutten av 1970-tallet flyttet hun til et nytt hus som hun hadde bygget bare et steinkast fra barndomshjemmet.

Da Elin Høyland møtte Edvard, var hans søster Bergit nylig gått bort. De fleste av husdyrene var solgt og jorden leid ut. Edvard bodde alene og holdt kun en håndfull sauer som husdyr.

Den fysiske avstanden mellom Edvard og Bergit var kort, men deres livsstilsvalg var allikevel langt fra hverandre. Gjennom sine fotografier utforsker Elin Høyland disse valgene, de ulike drømmene og behovene som bror og søster søkte å oppfylle. Forfatter og poet Gaute Heivolls har bidratt med en novelle inspirert av bildene. Resultatet er både fascinerende og rørende.

www.elinhoyland.com

Det finnes i FOLLO

Boken om lokal mat og kortreiste opplevelser i Follo.

I denne boken får du en presentert et godt utvalg av spennende ting og steder i Folloregionen. I disse syv kommunene har vi blant mye annet et bilvrak hotell, en kafèbil, en besøksgård med alpakkaer og mange bønder som selger økologiske produkter rett fra gården sin – ferskt og kortreist. I denne boken får du vite hvor du kan gå på selvplukk av mais og hogge ditt eget juletre. Boken – Det finnes i Follo- er en oppfordring til Follos innbyggere og besøkende om å velge lokal mat og kortreiste opplevelser.

Forfatter: Lene Agnete Imbsen

Pris Kr. 349.-

Mitt Guatemala – Fargenes og kontrastenes land

Mitt Guatemala formidlet et sterkt møt med mennesker og miljøer forfatteren er blitt kjent med gjennom mer enn 20 år.

Til sammen blir det en fargerik og innholdsmettet bok om landet, kulturen og menneskene. Her fortlles historier om både undertykking og fattigdom, men også om en ukuelig livskraftig og en frodig kultur. – Det er bare å la seg fascinere !

Forfatter: Hanne Lunder

Pris Kr. 350.-

Kjærlighetsfanget

De som intet våger intet ……

Ut i Verden

Grafikk av Dagny Hald og Dikt av Finn Hald

Finn Hald skiver i forordet til denne boken, der det er Dagny Halds mange figurer – skapt gjennom hennes lange karriere som grafiker – som er de egentlige hovedpersonene. Mens Finn altså med glede og en smule ærefrykt har påtatt seg å «tolke litt for moro skyld……»

I liv og leire

Denne boken ble gitt ut i forbindelse med Finn Halds 75-års jubileum og gir et rikt bilde av hans mangfoldige produksjon gjennom over 50 år, og også et personlig blikk inn i hans liv.