DESIGN 2017-03-29T17:47:51+00:00
AC design

AC Design

Ann Cecilia Baumann designer alle sine produkter selv i sitt lille keramikkverksted i Verksgata på Bærums Verk. Her blir idéene til, og unike kopper, vaser, boller m.m. ser dagens lys. Hun henter inspirasjon gjennom humor og fra det vakre materialet.
Hun har en stor lidenskap for porselen og hun designer alle sine produkter selv.

Produksjon i Vietnam

» Etterspørselen etter mine produkter har økt. Det setter jeg veldig pris på. For å imøtekomme etterspørselen har jeg måttet flytte deler av produksjonen til Vietnam. Mrs Hung fra Vietnam og Anne Black Fra Danmark driver porselensfabrikken Khan An Ceramics i Bat Trang. Der har jeg lært medarbeiderne på Khan An Ceramics å lage mine ting på samme måte som jeg gjør det på Bærums Verk. Fabrikken har fått støtte fra det danske utviklingsprogrammet DANIDA, og de har fokus på arbeidsmiljø og arbeidsforhold – noe som også er svært viktig for meg «

www.ac-design.no

MENT

Siden 2012 har søstrene Sidsel og Ingvild Hemma designet og utviklet produkter i det som engang var Norges eldste skifabrikk på Fåberg. Fra deres designverksted har de utsikt til den vakre elven Lågen, og med den ville naturen så tett innpå er mye av inspirasjonen til former og farger i produktene hentet fra nærområdet. Her formgir og produserer de interiørprodukter med utspring i en felles hengivenhet for organiske former og naturens fargenyanser. Samtidig tar de også vare på bruktskatter som dukker opp på sin vei og gir disse nytt liv i nye materialer. Deres visjon er å skape produkter som begeistrer brukerens sanser og skape et ønske om å ta vare på og skape sin egne unike samling av håndlagde produkter.

www.ment.no