Laster Hendelser
Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Billedkunstner Annethe Østensen (f. 1960) har latt seg inspirere av overflatestrukturer og innhold på byens mange vegger. Gjennom maleri og collage på lerret skaper Østensen sine egne vegger. De er fargerike og fulle av detaljer – biter av små historier. Samtidig innehar de store hvite flater, a la japanske mu – ”tomme rom” – som åpner for tolkning og gir et harmonisk uttrykk.

Til daglig arbeider hun mest med akryl på lerret, men har det siste året også funnet tilbake til oljemalingen. Hennes formspråk er  ekspressivt og røft. Bildene er ofte fargerike og energigivende. Hennes bilder kan være både figurative og non-figurative.

I figurasjonen er motivet ofte en kvinne eller flere kvinner – ofte i naken positur. Hun maler også en del dyr, da gjerne elefanter eller pingviner. Fasinert av elefantens storhet, ro, kraft og massivitet. Pingvinene representerer nesten det motsatte – strømlinjet og elegant. På land utrolig klosset – i vann; en mester.

De abstrakte maleriene er ofte inspirert av naturen, og man kan lete seg fram til elementer fra himmel, hav og skog.  I disse bildene er fargene mer avdempet, og gir en sjelelig ro.

For mer informasjon: www.annethe.com