Laster Hendelser
Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Cathrine Knudsens (f. 1974) halvabstrakte og organiske malerier preges av åpne landskaper, himmel og hav. Også fjell, fugler, øyenstikkere, atmosfære under vann, blikk gjennom is, trær og en naken løvetann er deler av hennes billedunivers.

– Jeg prøver å fange stillheten – og maler bilder som jeg håper utstråler ro, sier Cathrine. – Alle prater om at de har så dårlig tid i dag, og at de har så mye å gjøre. Jeg ønsker gjennom bildene mine å få frem en motvekt til dette, ved nettopp å skape ro. Selv har jeg valgt å hoppe av karrierekarusellen. Jobben som prosjektleder i TV2 er sagt opp for et par år siden.

Naturen er Cathrines hovedinspirasjonskilde, der inntrykkene får folde seg fritt ut på lerreter i finskårne linjer. Hvert bilde er et rent håndarbeid. Hun har en innbygget intuisjon for form, komposisjon og koloritter. Valørene går ofte i naturtoner, brunt, grønt eller blått. Jens Johannesen og Kjell Nupen er hennes favorittkunstnere, og man kan se tydelige spor av deres billedunivers i Cathrines bilder.

For mer informasjon: www.cathrineknudsen.com

 

 

Malerier

 

 

Små tresnitt