Laster Hendelser
  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Gunnar Aune (f. 1944) er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo (1967–70). Aune har vært lærer i frihåndstegning på Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Han har en rekke utsmykninger bak seg, blant annet i Vålerenga kirke (1978) og Vestby Rådhus (2001). Aune er innkjøpt blant annet av Norsk kulturråd, Nasjonalmuseet, Norges bank og Finansdepartementet.

Aune er en nestor innen tegning i Norge og har konsekvent dyrket kulltegningen som sitt medium. Han har brukt lang tid på å finne frem til nettopp den teknikk som passer hans uttrykk. Motivene er alltid tegnet på Hanemühle papir som har en karakteristisk lett gulaktig karakter. Typisk for Aune er hvordan han lar motivet være omgitt av tomrom og befinne seg sentralt i formatet. Motivene fremstår som løsrevet fra sin kontekst. Det er som om ingenting skal få lov til å forstyrre selve motivet, samtidig som rommet rundt fremstår som nesten like viktig som figuren. Aune har gjennom hele sitt kunstnerskap holdt fast på figuren. Figurene har utgangspunkt i ulike forelegg som avisutklipp og kunstnerens egne skisser. Slik bygger de på inngående studier og observasjon av mennesker med skissen til grunn. Han har en egen forkjærlighet for detaljer, eksempelvis nyansene i et klesplagg, et draperi eller de komplekse linjene i en fabrikkbygning.
Kulltegningene hans har motiv som eksempelvis arkitektur, trær, ruiner og ulike figursammenstillinger. Verkene viser Aunes eminente strek og drevne beherskelse av kullstiften. Klassiske motiv, teknisk dyktighet og respekt for tegningens og arkets karakter preger hans kunstnerskap.

FORKORTET VITALISTE:

Utdanning:
1967 1970 Statens Håndverks- og Kunstindustriskole Oslo

 

Separatutstillinger (utvalg)

Galleri Tanum Oslo

Galleri F15, Moss

Kunstnerforbundet Oslo

Galleri Brandstrup Moss

 

Gruppeutstilling (utvalg)

The Majli’s Gallery Dubai

«Berlin-Mitte» Berlin

Nasjonalgalleriet Oslo

Internasjonale tegnebiennale Jugoslavia

«Between Generations» London

Høstutstillingen – ( 21 ganger)

 

Innkjøp (utvalg)

Riksgalleriet

Norsk kulturråd

Nasjonalgalleriet – ( 7 ganger)

 

Priser

1.pris.Nordisk Tegnetriennale i Sverige