Laster Hendelser
Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

HANNE THARALDSEN (f. 1971) har hatt en lang karriere som fotograf og billedkunstner. Hun var blant de aller første som begynte å kombinere fotografi og maleri tidlig på 1990-tallet, og har som prosjekt å utforske nye uttrykksmåter for fotografiet.

Hanne Tharaldsen arbeider med fotobasert maleri, installasjoner og komplekse fotocollager satt sammen av opptil 30 ulike bilder og lag. Hun er kolorist og benytter seg av sterke farger og symboler for å skape sine drømmeaktige scenarioer, ofte med utgangspunkt i mytologi.

I sitt kunstneriske virke er Hanne Tharaldsen opptatt av kropp og kroppslig bevissthet, samt samspillet mellom kropp og følelser. Hun har praktisert yoga i mange år og henter inspirasjon både fra egen praksis og studier av filosofi.

Hanne Tharaldsen er representert av en rekke gallerier og stiller jevnlig ut.

På 90-tallet leverte Tharaldsen fotografier og illustrasjoner til de fleste magasiner og reklamebyråer i Oslo. Som maler har hun gått i lære hos Eikaas-eleven Kari Gautneb. Hun debuterte som kunstner i 2001. Hanne Tharaldsen bor og arbeider i Oslo.

Utstillingen hun skal ha hos oss heter  «The Art of Yoga Sutra», teknikkene er «maleri og fotografi».

Utstillingen er knyttet til at Hanne utgir kunstbok på Aschehoug Forlag i slutten av januar 2017.
Boken heter «Patanjalis Yoga Sutra» og består av kunstneriske tolkninger (fotografier) av en 2000 år gammel vedisk (indisk) tekst.

På utstillingen vil hun vise bilder fra denne boken – fotografier – og malerier med samme tema.

For mer info: www.hannetharaldsen.no

 

      

     

Foto: Hanne Tharaldsen