Laster Hendelser
Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Laila Baadstø ble utdannet keramiker fra kunsthåndsverksskolene i Bergen og Oslo, og har i tillegg en pedagogisk utdannelse. Hun eier og har restaurert et tradisjonsrikt keramikkverksted som hun driver på hjørnet av Akersveien og Telthusbakken i Oslo. Laila har hatt mange separatutstillinger, blant annet i Kunstnerforbundet i Oslo, Festspillene i Nord-Norge og i mange kunstforeninger og gallerier. Hun har hatt utsmykninger i statlige, fylkeskommunale og kommunale bygg. Laila er medlem av Norske Kunsthåndverkere og har hatt flere tillitsverv for denne fagforeningen. Hun har vært kunstnerisk konsulent for Utsmykkingsfondet og styremedlem i Oslo kommunes 2 %-fond for kunstnerisk utsmykking.

Les mer: http://www.kunsthandverkerne.no/kunsthandverkerne/laila-baadsto/

Ved Sjøen

Denne utstillingen har jeg kalt VED SJØEN. Jeg er oppvokst ved fjæresteinene i Mosjøen, og den evige rytmen i flo og fjære har alltid fascinert meg. Mange turer til Helgelandskysten, Jomfruland og svabergene i Son, hvor vi har hytte, har vært inspirerende og motiverende.

Å forme i leire gir stadig nye spennende utfordringer. Samtidig gir den keramiske kjemien og glasurlæren nesten ubegrensende muligheter. Jeg risser ofte mine egne spor inn i den fuktige, modellerte leira. Med rytmer, bevegelser og gjentagelser forsøker jeg å gi liv til de rolige, klassiske og geometriske formene.

Jeg vil at mine arbeider skal være gode å se på og gode å ta i, og bygger stort sett opp formene mine uten å bruke dreieskive. Dessuten vil jeg at gjenstandene skal være brukervennlige både i privat og offentlig sammenheng.

Å skape i leire er et språk, en form for kommunikasjon uten ord, og hvis man lykkes kan det komme til å berøre.

Mitt ønske er at keramikken min skal kunne brukes over lang tid. Derfor brennes tingene på høye temperaturer (1260-1280 grader C) for å gi et sterkt gods. Leirene jeg bruker er steingods og porselensleire.

– Laila Baadstø