Laster Hendelser

ANSIKT TIL ANSIKT – speilbilder og kvinneliv

Opprinnelig tekst er skrevet av Aase Rostad i tidsskriftet «Kunst for alle» Nr.5/2007

Margrethe Hauglie-Hanssen maler følsomme kvinneportretter. De er anonyme- og samtidig deg og meg – og alle kvinner i hele verden. Vi møter oss selv og alle våre turbulente følelser i hennes billedserie. Ordnet og satt i scene gir de oss mot og styrke til å våge nærkontakt med egne, ufordøyde minner.

Galleri Varmbadets vakre hvitmalte rom tok godt vare på serien med sjelfulle kvinner. I rad og rekke hang de, som en frise gjennom rommene, alle i samme format. Tidløse og evig aktuelle. Avkledd og blottstilt. Hudløst åpne i sine uttrykk. Fri for utpenslede detaljer, uten tilknytning til land, rase eller kultur.

Tilblivelsen av hvert enkelt bilde er som en lang samtale. Selv om hun kan ha en idé om en slags hovedholdning på forhånd. Når portrettet er ferdig , betyr det at hun har funnet den tilstanden eller det uttrykket hun jaktet på – uten å vite det på forhånd.

Utstillingen ble vist i Drøbak Kunstforening, Galleri Varmbadet, våren 2007. Den besto av 41 malerier, teknikk olje på lerret, format 80×60. Bildene er malt i perioden mellom 1997 og 2007.