Laster Hendelser

Jeg har alltid ønsket å kunne reise i tid, men siden tidsmaskinen ikke er oppfunnet, har jeg funnet min egen måte å gjøre dette på. Jeg plasserer elementer fra nåtiden inn i et foto som ble tatt en dag for lenge siden. Det er noe nostalgisk og vemodig ved  å studere gamle fotografier fra en svunnen tid, som bærer sin egen historie om hvordan hverdagen var for dem. De historiske fotografiene, tatt ut av sin kontekst fra fortiden, et sted i tiden, blir noe universelt og tidløst. En følelse av nostalgi og uendelighet. Miksen med gamle fotografier og det moderne uttrykket fra «streetart» forsterker idéen om tidløshet.

Teknisk arbeider jeg med foto som bakgrunn for bildene. Deretter blir motivene bearbeidet i photoshop og malt med olje eller akryl på lerret.  Jeg arbeider med foto, photoshop, collage, olje, akryl, oljestift, mixed media fotopolymer og litografi. Jeg eksperimenterer med forskjellige teknikker som til sammen blir mitt eget uttrykk.

 

 

Jeg er født og oppvokst i en liten bygd i Valdres med et par hundre sjeler. Det å vokse opp på et så lite sted gjorde at jeg lengtet ut, og som 17 åring flyttet jeg til Oslo. Der utdannet jeg meg som grafisk designer og startet etter hvert designbyrået  Blanke Ark som jeg drev i 23 år. Jeg solgte byrået i 2012 og har nå atelier i Drammen.

Jeg har hatt en rekke utstillinger både i inn- og utland, er representert ved flere profesjonelle gallerier og har et stort publikum.