Laster Hendelser

Om Rino Larsen

Rino Larsens bilder er ofte fargesterke og energiske. Temaene i hans bilder er inspirert av livsglede, kjærlighet, energi og undring. Komposisjonene er sammensatte og i mange av dem ligger det skjulte elementer og budskap man ikke alltid opplever uten å studere nøye.

Larsen er bosatt og arbeider ved Lillestrøm.  Med en lang bakgrunn som illustratør og designer bruker han erfaringene bevisst i omgang med både farger, det figurative og det abstrakte. Han har hatt en rekke utstillinger og har på kort tid fått et stort publikum.

– Mine bilder blir til i rommet mellom det tilfeldige og det kontrollerte. Jeg jobber hovedsakelig innen tre kategorier; trykk, akrylmaleri og mixed media. Eksperimenteringen i de forskjellige teknikkene gjør at jeg kan ta med enkelte kunnskaper fra en teknikk og over i en annen.

Uansett hvilken av de tre kategoriene han jobber i er han opptatt av håndverkmessige kvaliteter og at resultatet har hans «DNA».  

– Jeg liker å “leke” med maleriet og fremstilling av bilder. Det blir ofte en blanding av stilarter og sjangere og resultatene kan av og til bli ganske surrealistiske.  Av og til henter jeg inspirasjon fra hippienes idealer, av og til fra moderne urbanitet og popkultur. Jeg følger ingen skjema eller regler, men eksperimenterer meg frem fra bilde til bilde. Jeg er opptatt av farger og hvordan de virker i samklang – og hvordan de bringer frem forskjellige følelser.

Larsen er innkjøpt av en rekke selskaper og offentlige institusjoner. Blant annet: Politidirektoratet, Akershus Universitetssykehus, Forsikringsselskapet KNIF Trygghet, Statens Vegvesen, Husebyjordet omsorgsboliger, Advokatselskapet Mageli, Advokatkontoret Halvorsen & Co AS, Skedsmo Kommune m.m.

CV

Utdannelse
Norges kreative fagskole/designlinjen
Markedsføringsutdannelse
Autodidakt (selvlært) illustratør
Arbeidet som selvstendig illustratør/designer fra 1987 – 1996
Foreleser ved Norges kreative fagskole fra 1994 – 1998
Kreativ leder i Createurene 1996Har hatt ansvar for, og arbeidet med illustrasjon, design og kommunikasjonsprosjekter for mange av Norges største og mest kjente selskaper. For eksempel NSB, Eidsvoll 1814, Wergelands hus, Norske spill m.m.

Verv
Sitter i styret i Fondet for utsmykking av Lillestrøm. Bykunst.no.
Styremedlem i Skedsmo Kunstforening

Motivasjon
”Når jeg maler, jakter jeg på et bilde jeg selv kunne tenke meg å ha på veggen. Jeg bruker lang tid på hvert bilde, og hver gang jeg er ferdig med et, har jeg alltid et ønske om å beholde det selv.” Prosessen med et bilde er omfattende. Maling legges på og tørkes bort eller overmales. Former flyttes eller fjernes. Noen ganger kan han starte på det samme bildet 10 -15 ganger. Som han sier selv: ”Belønningen er at når kampen er vunnet, bærer bildene spor av å ha levd litt. Jeg liker det…”

Arbeider med
Design, visuelle profiler (integrert med interiør.)
Utstillinger
Illustrasjon (plakater, bøker, reklame, m.m.)
Strategi, merkevareutvikling
Foredrag
Film

Innkjøpt av:
Politidirektoratet
Universitetssykehuset i Akershus
Forsikringsselskapet KNIF Trygghet
Statens vegvesen