Laster Hendelser

Unni Askeland besøkte i november 2018 Villa Buonvisi i Toscana i nærheten av Lucca. Der malte hun en serie malerier som har fått tillelen «for evig grønn». Man vil se at kunstneren har kontakt med landskapet hun befinner seg i og har foreviget sine inntrykk.

Unni Askeland kan betegnes som en moderne bohemdronning. Hun har alltid gått egne veier og mener at norsk kunst er gørr kjedelig med for mye intellektualisering. Hennes prosjekter beveger seg innen en pop-art genre, der hun ofte bruker kjente ikoner fra populærkulturen.

Unni Askeland ble født i Bergen i 1962, og utdannet ved Kunstskolen i Kabelvåg, Vestlandets Kunstakademi og Statens Kunstakademi under Per Kleiva. I dag har hun et enormt atelier i kjelleren i et stort kjøpesenter på Jessheim hvor hun er bosatt. Hun var i flere år gift med kunstnere Sverre Koren Bjertnæs, og har fire barn med den amerikanske sangeren Eric Andersen.

– Jeg var alltid den flinke på skolen, og husker jeg var ivrig med rollespill, og hadde glassfigurer som jeg lekte teater med, i en settekasse på loftet. 16 år gammel ble jeg overbevist om at det var kunst jeg skulle drive med. Jeg stod fire timer og malte, og oppdaget plutselig at det faktisk hadde gått hele fire timer.

 

Link til CV: https://www.unnixart.com/unni-askeland-about/ 

 

https://www.fineart.no/kunstner/unni-askeland