SMYKKER2018-09-25T13:13:53+00:00

SMYKKER

CHRISTINE BONGARD

Smykkekunstneren Christine Bongard har verkstedet sitt på Blommenholm, Sandvika. Hun har diplom fra Høyskolen for Kunst og Håndverk , SHKS 1985.
Hun har deltatt på en lang rekke utstillinger inn og utland, og er innkjøpt av Kunstindustri museet i Oslo og Trondheim. Christine har vunnet utsmykningsoppdrag for Bærum Kommune-Skui skole og privat utbyggere i Oslo.

Hun designer og produserer smykker fra eget verksted . Hovedsakelig i
plexiglass. Smykkene blir til etter mye arbeid med å gi spill og dybde i
plexiglasset. Teknikken med gravering og farge skaper det spesielle
uttrykket. Ofte kombineres plexiglasset med sølv,gull,perler og
smykkestener.
Designet kan sees som en forlengelse av gamle tradisjoner som
treskjæring,bunadsbroderi og dypgravering på glass. Alle smykkene er å
ansees som unika .

For mer informasjon: www.bongard.no

RIKKE HARSHEIM

Fire generasjoner med gullsmeder.
Rikke Harsheim startet som gullsmedlærling da hun var 16 år, tok svennebrevet i 1981 og mesterbrev i 1985. Deretter gjennomførte hun en gemologutdannelse ved Universitetet i Oslo før hun studerte design to år i København. Siden den gang har hun drevet sitt eget firma og utviklet smykkemerket Rikke Harsheim.

Rikke er ikke førstemann i familien som har vært lidenskapelig opptatt av smykker. Hennes bestefar, Lars Harsheim, startet i sin tid en gullsmedfabrikk, som etterhvert sønnen, Arne Harsheim, og hans to brødre tok over. Rikkes mor og bror er også utdannet gullsmeder. Sønnen, Dean Martin, har også gått i lære hos Rikke i to år.

Likevel er det datteren, Marikken, som nå skal inn i smykkenes verden. Marikken har gått tegning, form og farge på videregående, og hadde en plan om å gå gullsmedlinje.

Istedenfor valgte hun å få studiekompetanse, og utdannet seg til å bli førskolelærer. Etter tre år som pedagogisk leder i barnehage, har hun nå valgt å begynne å jobbe med smykker sammen med moren Rikke.

– Jeg har alltid vært kreativ, og elsker å skape fine ting. Jeg har sittet en del på verkstedet med mamma, og gleder meg til å starte for fullt med det, i tillegg til salg og markedsføring, forklarer Marikken.

Med materialer som gull, sølv og edelstener er smykkene eksklusive, personlige og unike. De håndlagde smykkene har en kombinasjon av mystikk og frodighet, og er fulle av detaljer som står i kontrast til hverandre. De har et unikt design man kan glede seg over livet ut.

Smykkene snakker for seg selv…

For mer informasjon: www.rikkeharsheim.com

TINA HJELM

Smykkene til Tina Hjelm fra København er laget med respekt og kjærlighet til den kreative prosessen, materialet og miljøet vårt.

Hun bruker sterling silver (925) og 18 karat gull forgylding, men også 14 karat og 18 karat rent gull. Alle smykker er håndlaget av Tina selv på hennes arbeidsbenk. Utrykk og størrelse på smykkene vil være forskjellig fra smykke til smykke – det er det som gjør alle helt unike.


AMUNDSEN JEWELLERY

Amundsen Jewellery er lidenskapen til smykkedesigner Anne Grete Amundsen, og opprettet i 2016. Amundsen drevet med design og håndlaging av smykker siden 2000 i Oslo, Norge. Hun er påvirket av skandinavisk stil: enkel, elegant og tidløs. Alle smykkene fra Amundsen Jewellery er håndlaget i Norge, og det er stort fokus på kvalitet og bruk av materialer som ikke misfarges. Ferskvannsperler, messing, stål og goldfill er eksempler på materialer som blir brukt. Anne Grete Amundsen har tidligere designet under SuMisura i 11 år.

www.amundsenjewellery.no

Donata Biernat

Donata Biernat bor i Son og lager vakre smykker i messing. Vi har fått et spennende utvalg av ørepynt, kjeder og armbånd til gunstige priser. Til opplysning er alle smykkene nikkelfrie.

HIPANEMA

(Selges om sommeren)
Merket Hipanema ble til etter at to flotte jenter fra Paris møttes på reise i Rio. Inspirert av fargene på turen, bestemt de seg for å ta med seg litt Brasiliansk glamour tilbake til Frankrike i kofferten. Dette ble starten på Hipanemas design.

http://hipanema.com